Förändring - Ergomore
209
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-209,bridge-core-2.7.3,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-25.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive
 

Förändring

Välkommen till två unika tjänster; Intentionsbaserad ergonomi och det Mobila rehabteamet.

Intentionsbaserad ergonomi

Mycket av ergonomi handlar om attityder och beteenden. Självklart är grunden till ett bra ergonomiskt arbetssätt kunskap, rätt utrustning och rätt förutsättningar. Men när dessa faktorer mer eller mindre är uppfyllda så fortsätter många att göra ”fel”, fast man vet att man egentligen borde göra på ett annat sätt. Varför?

 

Intentionsbaserad ergonomi är ett spännande och nytt sätt att försöka komma djupare in under skinnet på medarbetare och chefer. Med över 20 år som ergonomikonsult, hundratals timmar ergonomiutbildning och med tusentals ”ergonomielever” känner jag mig mogen för att ta ytterligare steg mot en verklig förändring till det bättre. Jag har i samarbete med Pia Ståhl, Certifierad Kommunikolog och erfaren expert på förändringsarbete, skapat ett koncept för bestående beteendeförändring.

 

Jag utbildar i de ergonomiska grunderna utifrån varje arbetsplats specifika behov och Pia Ståhl ställer frågorna som gör att deltagarna börjar tänka, omvärdera, testa nytt och förändra. Ska det bli bestående förändringar till det bättre behöver man ett gemensamt språk och synsätt. Så det är av yttersta vikt att chefer, arbetsledare, skyddsombud och medarbetare går på utbildningen tillsammans. Målsättningen är att var och en ska vilja göra rätt.

 

För att ytterligare öka på chansen till en varaktig förändring utbildar vi ergonomicoacher. Företaget väljer ut personer i verksamheten som redan idag verkar som informella ledare, föredömen eller goda kollegor. Det kan också vara skyddsombud, arbetsmiljöombud, chefer och andra. Under två dagar får de en fördjupad utbildning inom ergonomi och hälsa samt kunskaper om att åstadkomma förändring, både hos sig själv och andra. Tanken är att dessa personer i vardagen ska verka som goda föredömen, hjälpa till att hålla ett extra öga på ergonomin samt kunna hjälpa till med instruktioner för nyanställda bl.a.

Mobila rehabteamet

De allra flesta av oss styrs av antaganden, på gott och ont. Generellt antar vi att om någon är sjukskriven så har den sjukskrivne fått rätt diagnos, rätt behandling och rätt bemötande. Och då borde väl de flesta bli friska, glada och gå tillbaka till jobbet?

 

Jag vet att det inte är så! Alla får inte rätt hjälp, man lider i onödan och på jobbet blir det oro och problem. Men det behöver inte vara så. Idén med ett mobilt rehabteam är att jag och två andra experter kommer till er, träffar den det gäller och utför en grundlig analys av tre grundläggande områden: Hur mår personen på riktigt, hur fungerar kroppen i sin helhet och hur fungerar det på jobbet.

 

Vi är tre erfarna konsulter, var och en specialist inom sitt område, som gör en sammanlagd bedömning. Vi kan lova en annan framtid för samtliga inblandade. Nyfiken? Hör av dig.